Світ

Відкладено підписання торгового договору між США та Китаєм

Саміт президента США Дональда Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна, в ході якого передбачалося підписання американо-китайського торгового договору, не відбудеться в кінці березня через необхідність проведення додаткових переговорів між сторонами, інформує 1NEWS.

“Необхідно виконати велику роботу, проте ми задоволені поточним станом справ”, – заявив глава Мінфіну США Стівен Мнучін.

Нагадаємо, китайська влада засумнівалися в доцільності проведення зустрічі голови КНР Сі Цзіньпіна із президентом США Дональдом Трампом до того, як Пекін і Вашингтон не досягнуть остаточної домовленості у торгівельних питань.

На початку грудня 2018 року лідери США і Китаю на зустрічі в Аргентині домовилися вжити протягом трьох місяців заходів, спрямованих на укладення торговельної угоди між двома країнами. Президент США заявив, що погодився з 1 січня не підвищувати тарифи з 10% до 25% на китайську продукцію на загальну суму 200 млрд доларів, як він планував раніше. Термін ув’язнення торгової угоди закінчився 1 березня, однак Трамп висловив готовність не підвищувати мита до тих пір, поки переговори йдуть успішно і в правильному для Вашингтона напрямку.

 

 

 

 

 

Back to top button