Світ

Від російського громадянства відмовився ще один мільярдер

Від російського громадянства відмовився ще один мільярдер

Фото: ТАСС

Василь Анісімов

Василь Анісімов відмовився від російського громадянства у вересні 2022 року, і тепер у нього залишається громадянство Домініки і Хорватії.

Колишній партнер російського олігарха Алішера Усманова Василь Анісімов став сьомим мільярдером, який відмовився від громадянства РФ після початку повномасштабного вторгнення війни Росії в Україну. Про це з посиланням на надані Анісімовим документи повідомляє Forbes Russia.

Зазначається, що Анісімов відмовився від російського громадянства у вересні 2022 року, і тепер у нього залишається громадянство Домініки і Хорватії.

Громадянство Домініки мільярдер отримав у середині 1990-х, що коштувало йому близько 60 тис доларів. 

“Зараз Анісімов – громадянин Хорватії. Свій перший хорватський паспорт він отримав у жовтні 2003 року. Це вимагало набагато більших інвестицій: за кілька років він вклав у нерухомість країни загалом 11 млн дол. Гроші пішли, зокрема, на будівництво спортивної бази в Хорватії на острові Корчула. Там майже 20 років, аж до початку війни, тренувалися російські художні гімнастки”, – йдеться в публікації.

Forbes Russia пише, що після відмови від російського громадянства Анісімов в’їжджає в Росію за бізнес-візою, яку оформляє на запрошення від компанії ТОВ Большое Домодедово. За даними видання, Анісімов стверджує, що жодними активами в Росії більше не володіє, а свою колишню компанію Coalco, а з нею і Большое Домодедово він передав менеджерам.

Forbes оцінює статки Анісімова в 1,6 млрд дол.

Нагадаємо, в лютому 2023 року Україна націоналізувала активи олігарха Усманова. БЕБ  передало АРМА майже 170 тисяч тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд гривень.

Суд ЄС відхилив апеляцію російського олігарха Усманова щодо зняття санкцій

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button