Світ

Від коронавірусу вилікувались понад 20 тисяч осіб

Від китайського коронавірусу Covid-19 успішно вилікувались 20 858 осіб. Про це свідчить карта поширення коронавірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Водночас зафіксовано 2360 летальних випадків.

Усього за час поширення вірусу захворіла 77661 людина. Найбільше заражень відбулось на материковій частині Китаю – 76290. Ще 634 людини інфікувались на круїзному лайнері Diamond Princess, що перебуває у берегів Японії.

У Південній Кореї кількість хворих вже перевалила за 200 осіб, у Японії – за 100.

Представники органів охорони здоров’я Сполучених Штатів заявили, що готуються до можливого поширення коронавірусу. Це, на їх думку, може стати причиною закриття шкіл та підприємств.

Передісторія:

  • Наприкінці 2019 року у китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з’ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.
  • 30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайну ситуацію у зв’язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.
  • Китайський суд вирішив, що навмисне приховування симптомів коронавірусу, спотворення інформації про стан хворого або поширення інфекції може каратися тюремним ув’язненням або смертною карою.
Back to top button