Світ

Верховним комісаром ООН з прав людини стане екс-президент Чилі

Бачелет змінить на посту діючого Верховного комісара ООН із прав людини після завершення терміну його мандата 31 серпня 2018 року

Колишній президент Чилі Мішель Бачелет із вересня 2018 року очолить управління Верховного комісара ООН із прав людини (УВКПЛ).

Бачелет змінить на посту діючого Верховного комісара ООН із прав людини після завершення терміну його мандата 31 серпня 2018 року, – повідомляє 1NEWS.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив переконання, що Бачелет ідеально підходить на роль захисника прав людини, а будучи лікарем за освітою, вона знає про потреби простих людей.

“У своїй країні вона пережила злети та падіння: вона стала першою жінкою, що посіла пост президента, але кілька десятиліть тому вона та її сім’я піддалися жорстоким переслідуванням влади. Тут в ООН вона була першопрохідцем, очоливши нову структуру “ООН-жінки”, – зазначив Гутерріш.

Генсек нагадав, що за часів військової диктатури в Чилі, Бачелет пережила катування.

Вона двічі обіймала пост президента Чилі: з 2006 до 2010 року і з 2014 до 2018 року. У 2010 році Бачелет очолила щойно створену тоді структуру “ООН-жінки”.

Верховного комісара ООН із прав людини призначає генеральний секретар ООН і затверджує Генеральна Асамблея на 4 роки з можливістю продовження ще на один термін. При цьому враховується принцип географічної ротації.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button