Світ

Великобританія і Канада запровадили санкції проти Лукашенка та білоруських чиновників

Великобританія внесла до "чорного списку" вісьмох представників режиму Лукашенка (включно з самим правителем Білорусі), Канада - одинадцятьох

Лондон і Оттава запровадили санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, його сина та низки високопосадовців Білорусі, яким закидають причетність до фальсифікації президентських виборів і насильницького придушення мирних протестів.

Великобританія внесла до “чорного списку” вісьмох представників режиму Лукашенка (включно з самим правителем Білорусі), Канада – одинадцятьох, – інформує 1NEWS.

Зокрема, серед тих, проти кого запровадив санкції Лондон, – глава адміністрації Лукашенка, міністр внутрішніх справ та двоє його заступників. Санкції означають заборону в’їзду та замороження активів.

Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб заявив, що Лукашенко повинен “заплатити” за порушення прав людини і фальсифікацію виборів.

“Ми просто не можемо мати ситуацію, коли подібні до Олександра Лукашенка і, чесно кажучи, Володимира Путіна вважають, що нехтування правами людини й фальсифікація виборів може їм минутися без притягнення до відповідальності”, – заявив Рааб.

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань зазначив: “Канада не буде мовчки спостерігати, як уряд Білорусі продовжує систематично порушувати права людини і не демонструє жодних ознак того, що вони справді хочуть знайти вихід шляхом переговорів із опозиційними групами”.

Раніше Литва, Латвія та Естонія внесли до “чорних списків” близько сотні білоруських посадовців, відповідальних за фальсифікацію виборів і насильство проти учасників протестів.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button