Світ

Вчені: вживання червоного м’яса провокує хвороби серця

Споживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку серцевих хвороб. До такого висновку прийшли вчені Оксфордського університету, передає 1NEWS, посилаючись на УНН.

Так, вчені провели 13 досліджень на протязі 30 років. В експериментах фахівців взяли участь 1,4 млн осіб.

За підсумком фахівці з’ясували, що з кожними 50 грамами спожитої яловичини, баранини або свинини ризик розвитку ішемічної хвороби серця (ІХС) зростає на 9%. А зі споживанням 50 грамів м’ясопродуктів — бекону, ковбаси або шинки — ризик збільшується на 18%.

Фахівці також констатували відсутність негативного впливу м’яса птиці на серце.

“Зв’язки між споживанням птиці і ІХС немає”, — заявили вчені.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Back to top button