Світ

Вчені розповіли про користь від споживання шоколаду

Їсти шоколад корисно для серця та судин. Дослідження показує, що у людей, які їдять шоколад хоча б один раз в тиждень, на 8% нижче ймовірність розвитку ішемічної хвороби серця, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

За словами фахівців, шоколад корисний, тому що складається з біологічно активних речовин.

Містить поліфеноли, флавоноїди і стеаринову кислоту – з’єднання, що сприяють правильному балансу “хорошого” холестерину, а також зміцнюють серце.

Водночас, шоколад корисний, лише якщо їсти його помірно. Чорний шоколад підходить найкраще, бо містить більше какао і менше цукру. Якщо їсти його забагато, то це може спричинити ожиріння та діабет.

Горіхи – корисний, але калорійний продукт, тому їх варто їсти малими порціями. Один із найкорисніших видів – мигдаль. В одній жмені мигдалю міститься 1/8 денної норми білка. Його корисно їсти людям, які дотримуються рослинної дієти. Якщо додавати його в раціон регулярно, то покращиться робота серцево-судинної системи, а рівень холестерину стане контрольованим. Також завдяки вітаміну Е, що є в мигдалі, шкіра сяятиме.

Back to top button