Світ

Вчені рекомендують утриматися від розмов по телефону під час поїздок у транспорті

Пасажирам громадського транспорту слід уникати розмов один з одним або по телефону, щоб мінімізувати ризик поширення коронавірусу. Про це пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Обов’язкове носіння масок у громадському транспорті, де соціальне дистанціювання неможливе, має супроводжуватися одним дуже простим запобіжним заходом: уникати розмов і телефонних дзвінків”, – йдеться в заяві Академії.

Зазначається, що Академія не є офіційним консультативним органом. Вона може відповідати на питання Уряду, також давати рекомендації, які іноді йдуть врозріз з офіційною політикою.

Зокрема, Академія розкритикувала недавню рекомендацію уряду носити на публіці тільки хірургічні маски, а не маски з тканини.

“Пропоноване посилення правил (щодо масок) засноване на принципі обережності, але не має наукових доказів”, – заявили в Академії.
У ньому говорилося, що тканинні або саморобні маски ефективні проти поширення коронавірусу, якщо їх правильно носити, і що більшість інфекцій відбувається в ситуаціях, коли люди знімають маски.

“Така зміна рекомендацій щодо практики, з якою знайоме все населення, може викликати нерозуміння і може відродити сумніви в обґрунтованості офіційної політики”, – заявили в Академії.

Back to top button