Світ

Вчені лондонського коледжу почнуть тестувати на людях вакцину проти коронавірусу

Дослідники Імперського коледжу Лондона цього тижня розпочнуть клінічні випробування на людях експериментальної вакцини, яка може бути використана у боротьбі з коронавірусом COVID-19, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

В тестуванні візьмуть участь 300 людей, віком від 18 до 70 років. Кожен учасник дослідження отримає дві дози вакцини. У разі позитивної імунної реакції на вакцину в клінічних випробуваннях візьмуть участь ще 6 тис. добровольців.

Ця вакцина не є ослабленою формою COVID-19. Вона складається з синтетичних ланцюжків генетичного коду матеріалу Sars-CoV-2 – нового коронавірусу.

Раніше були проведені клінічні випробування вакцини на тваринах, під час яких було підтверджено безпечність її використання та виявлено обнадійливі ознаки ефективного імунного реагування.

Як повідомляло агентство Bloomberg, професор коледжу Робін Шатток, який розробляє вакцину, заявив, що експериментальні вакцини не можуть повністю запобігти зараженню коронавірусом.

Уряд Великої Британії виділив на фінансування дослідження 41 млн фунтів стерлінгів, ще 5 млн фунтів стерлінгів становлять інші пожертвування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button