Світ

В ЄС заявили, що головування Угорщини не матиме жодного впливу

В ЄС заявили, що головування Угорщини не матиме жодного впливу

Фото: euractive

Представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Пітер Стано

Політику Євросоюзу формують високий представник і країни-члени, а не ротаційне головування, зазначив речник ЄС Пітер Стано.

Головування Угорщини в Європейському Союзі не дає їй повноважень формувати міжнародну політику. Водночас можливі затримки у формуванні нею порядку денного більшість країн-членів зможе подолати. Про це заявив речник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Пітер Стано під час спілкування з журналістами.

“Угорське головування не матиме жодного змістовного впливу, (хочі) може спробувати затримати просування речей у порядку денному Європейської Ради в рамках своїх повноважень, але в такому випадку більшість країн-членів завжди можуть натиснути на Будапешт і знайти шляхи змінити порядок денний», – сказав він.

За його словами, Угорщина не матиме жодного впливу на зовнішню політику ЄС, бо її формують високий представник і країни-члени, а не ротаційне головування. Єдине, що може зробити Б удапешт, це те, що вони робили раніше: блокувати рішення, які приймаються одноголосно.

В Єврокомісії висміяли гасло Угорщини для головування в ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five − 3 =

Back to top button