Світ

В ЄС обговорили шляхи подальшого розширення – ЗМІ

В ЄС обговорили шляхи подальшого розширення - ЗМІ

Фото: Unsplash

Європейські лідери неформально обговорили шляхи подальшого розширення ЄС

Серед проблемних питань, які супроводжує розширення ЄС – перехід від одностайності до голосування кваліфікованою більшістю.

Десять лідерів країн Європейського Союзу провели неформальну зустріч в кулуарах засідання Європейської ради та обговорили майбутнє ЄС, зокрема, його розширення. Про це у п’ятницю, 30 червня, стало відомо порталу Euractiv.

Повідомляється, що зустріч ініціювали Франція, Німеччина та Нідерланди. Туди були запрошені лідери Бельгії, Італії, Польщі, Португалії, Румунії, Іспанії та Швеції.

Політики обговорили питання “як керувати процесом розширення” ЄС паралельно із розглядом питання про майбутніх його членів.

Учасники дискусії дійшли висновку що серед проблемних питань, які супроводжує розширення ЄС залишається, зокрема, перехід від одностайності до голосування кваліфікованою більшістю, функціонування внутрішнього ринку ЄС та зміни в бюджеті, вплив на окремі сфери, зокрема сільське господарство, а також запровадження свободи пересування.

“Це вперше лідери ЄС фактично сіли за стіл переговорів, щоб обговорити це питання”, – вказує Euractiv.

Очікується, що лідери ЄС продовжать дискусію про необхідні реформи й підготовку до розширення на неформальному саміті в іспанській Гранаді у жовтні.

Президент Європарламенту Роберта Метсола заявила, що підтримує початок переговорів щодо членства України в Європейському Союзі в середині грудня цього року. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button