Світ

В ЄС хочуть подовжити термін дії ковід-паспортів до червня 2023 року

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: DW

Термін дії чинних ковід-паспортів завершується 30 червня

У Європарламенті рішення подовжити дію “ковід-паспортів” пояснили бажанням гарантувати громадянам ЄС свободу пересування.


Євросоюз подовжить термін дії цифрових паспортів вакцинації проти COVID-19 (EUDCC) ще на рік – до червня 2023 року. Термін дії чинних ковід-паспортів завершується 30 червня. Про це спільне рішення Європарламенту та Ради ЄС повідомляється у понеділок, 13 червня, на сайті Європарламенту.

Цей крок обґрунтований прагненням гарантувати громадянам ЄС свободу пересування у разі появи нового штаму коронавірусу, якщо його визначать таким, що становить загрозу для життя людей, зазначає пресслужба Європарламенту.


Учасники обговорень домовилися, що держави-члени ЄС мають утримуватися від запровадження додаткових обмежень на вільне пересування для власників EUDCC. Запроваджувати будь-які обмеження на пересування можна буде лише в інтересах охорони громадського здоров’я, у разі виникнення такої потреби та якщо вони не будуть призводити до дискримінації.

“Ми сповнені рішучості повернутися до необмеженої свободи пересування”, – прокоментував рішення Європарламенту та Ради ЄС єврокомісар з питань юстиції та дотримання верховенства права Дідьє Рейндерс.

Він схвально оцінив той факт, що багато держав ЄС на сьогодні зняли всі обмеження на поїздки, у тому числі відмовилися від вимоги надавати сертифікат про щеплення від коронавірусу або результат негативного тесту чи довідку про те, що пасажир нещодавно хворів на COVID-19. “Однак епідеміологічна ситуація може швидко змінитись”, – застеріг єврокомісар.


COVID-сертифікат відображатиметься у Дії півтора року з дати щеплення


Джерело: Українська служба DW



Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button