Світ

В урядових будівлях в Брюсселі знайшли токсичний порошок

В урядових будівлях в Брюсселі знайшли токсичний порошок

Фото: Unsplash

Конверти із бруцином знайшли в Брюселі

Прокурори заявили, що листи з порошком не мають нічого спільного зі стріляниною в Брюсселі за останні кілька днів.

Поліція знайшла у кількох урядових установах Брюсселя листи, що містять токсичний білий порошок – бруцин. Про це у п’ятницю, 16 лютого, повідомляє Politico із посиланням на місцеву прокуратуру.

Вказується, що конверти були виявлені у четвер у Палаці правосуддя, в Офісі міністра юстиції Бельгії та в будівлі державної безпеки.

“Поліція ізолювала всіх, хто контактував з конвертами. Аналіз порошку показав, що це був бруцин, токсична речовина, яка  є небезпечною лише при потраплянні всередину організму”, – зазначила речниця прокуратури Ясміна Вановершельде.

 

Вона підкреслила, що контакт зі шкірою цієї речовини не становить жодної небезпеки для організму людини, тож усі, хто контактував із бруцином, наразі не мають проблем зі здоров’ям.

 

В поліції відкинули зв’язок конвертів та стрілянини, що мала місце у Брюсселі протягом останніх кількох днів. 

 

Бруцин у невеликих кількостях входить до складу препаратів, що збуджують центральну нервову систему, як тонізуючий засіб при загальному спаді нервової і м’язової діяльності при гіпотонічній хворобі та багатьох інших захворюваннях. У надмірному дозуванні бруцин збуджує центральну нервову систему, викликає судоми рухової мускулатури кінцівок, шиї та обличчя, які посилюються при дії звуку та світла. 

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button