Світ

В Україну прибули боєприпаси, придбані коштом словаків

В Україну прибули боєприпаси, придбані коштом словаків

Фото: АрміяІnform

Громадяни Словаччини на початку цього року зібрали понад 4 мільйони євро, щоб закупити для українського війська ці снаряди.

Боєприпаси, на які громадяни Словаччини на початку цього року зібрали понад 4 мільйони євро, вже прибули в Україну. Про це повідомляє словацький телеканал TV Joj

Представник кампанії Боєприпаси для України Федір Блащак розповів, що на зібрані кошти вдалось закупити 122 тонни боєприпасів, які на шести ваговозах відвезли на логістичний склад, а звідти передали Україні.

Збір боєприпасів, нагадаємо, розпочався після того, як уряд Словаччини оголосив, що не приєднається до ініціативи чеського уряду зі збору боєприпасів. Словацький прем’єр, понад те, зі зневагою поставився до збору.

Весь процес – від оголошення про те, що боєприпаси закуповуються на зібрані кошти, до повідомлення про те, що вони вже в Україні – зайняв чотири-п’ять місяців, оскільки кожна одиниця боєприпасів мала бути перевірена.

Посадовець зазначив, що решту 500 тисяч євро, які зібрали для допомоги Україні, використають на закупівлю пострілів до гранатометів. Їх мають доставити до кінця року.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів зустріч з начальником Генерального штабу збройних сил Словацької Республіки генералом Даніелем Змеко.

Україна та Словаччина підписали чотири угоди

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 18 =

Back to top button