Світ

В Ухані почала рости кількість хворих на коронавірус

У китайському Ухані за добу 10 травня виявили п’ять нових підтверджених випадків коронавірусу, передає 1NEWS з посиланням на Інтерфакс.

Серед нових хворих десять заразилися всередині країни, п’ять — в провінції Хубей. Провінційний Комітет охорони здоров’я уточнює, що всі п’ять нових випадків COVID-19 виявлені в Ухані, де вперше було зареєстровано спалах коронавірусу в грудні минулого року.

Напередодні в Ухані був підтверджений перший з 3 квітня випадок зараження коронавірусом. Таким чином, число заражених в активній формі в Ухані станом на ранок понеділка становить шість осіб, всі госпіталізовані.

Сім нових випадків COVID-19 – “імпортовані” з-за кордону (все в автономному районі Внутрішня Монголія). Всі 12 безсимптомних випадків зафіксовані всередині країни, 780 безсимптомних носіїв коронавірусу знаходяться під наглядом медиків.

За добу в країні не зафіксовано жодного летального результату, пов’язаного з COVID-19.

З грудня від ускладнень, викликаних коронавірусом, у Китаї померли 4 633 особи, зареєстровано 82 918 випадків зараження, з них 1 690 – ввезених з-за кордону.

У медустановах країни продовжують проходити курс лікування 141 особа, стан дев’яти хворих оцінюється як важкий. Вилікувалися і виписані з лікарень понад 78 тисяч осіб.

 

 

 

 

Back to top button