Світ

В США розпочався другий процес імпічменту Дональда Трампа

Надалі почнуться дебати сторін, які триватимуть весь тиждень

В США розпочався другий процес імпічменту Дональда Трампа – лідери Сенату домовилися про швидку процедуру.

Про це інформує 1NEWS.

Демократи запевняються, що у них є “нездоланні” свідчення вини колишнього президента – того обвинувачують у підбурюванні до заколоту своїх прихильників, що завершилося нападом на Капітолій і смертю кількох людей.

Захист Дональда Трампа наполягає, що справа проти нього “абсурдна та неконституційна”, адже він вже не президент, а приватна особа.

Дев’ять “менеджерів імпічменту” – це демократи з Палати представників, які виступають як обвинувачення – аргументують, що експрезидент все одно має відповісти за свої вчинки.

У Сенаті мають розглянути законність всього процесу.

А у кінці дня очікується голосування про те, чи буде процес імпічменту продовжуватися.

Якщо це станеться – а оглядачі вважають, що у вівторок голосів опонентам Трампа має вистачити, – то у середу почнуться дебати сторін, які триватимуть весь тиждень.

Юристи з обох сторін кажуть, що хочуть покінчити зі справою якнайшвидше.

Тож проголосувати за те, щоб реально обвинуватити Дональда Трампа Сенат може вже у наступний понеділок.

Якщо дві третини, тобто 67 сенаторів зі 100, проголосують за таке рішення, то вже простою більшістю вони зможуть позбавити Дональда Трампа можливості вдруге обратися президентом США – це вважають головною ідеєю всієї справи з його другим імпічментом.

Утім, наразі несхоже, що опоненти експрезидента знайдуть достатньо голосів. У демократів 50 місць в Сенаті й наразі немає чітких ознак того, що республіканці підтримають їх.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button