Світ

В США допускають, що “космічна зброя” РФ може атакувати інші супутники

В США допускають, що космічна зброя РФ може атакувати інші супутники

Фото: pixabay.com (ілюстративне фото)

В США висловилися про загрозу російського супутника на орбіті

Росія розгорнула протикосмічну зброю на тій же орбіті, що й урядовий супутник Сполучених штатів.

Космічне командування США не виключає, що запущений Росією супутник є зброєю, здатною атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті. Про це повідомляє Reuters.

“Ми спостерігали номінальну активність і оцінюємо, що це, ймовірно, контркосмічна зброя, імовірно здатна атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті”, – заявив представник Космічного командування США.

Йдеться про розгорнення на низькій навколоземній орбіті щонайменше дев’ять супутників, у тому числі Cosmos 2576, що називають типом російського військового “інспекторського” космічного корабля. Супутники були виведені в космос російською ракетою-носієм Союз, що стартувала з космодрому Плесецьк 16 травня.

Таке поєднання військових і цивільних корисних навантажень було абсолютно несподіваним, – зазначив аналітик Барт Хендрікс.

За словами американського чиновника, знайомого з даними розвідки, служби США очікували запуску Cosmos 2576 і повідомили союзників про свою оцінку супутника перед його розгортанням у космосі.

Як зазначається у звіті розвідслужб США, Cosmos 2576 нагадував раніше розгорнуті Росією протикосмічні корисні навантаження з 2019 і 2022 років.

Станом на 21 травня, Cosmos 2576 не наближався до супутника США, але космічні аналітики помітили, що він перебуває в тому ж орбітальному кільці, що й супутник Національного розвідувального управління США NRO USA 314, запущений у квітні 2021 року.

Раніше ЗМІ писали, що Росія розробляє ядерну космічну зброю, яка завдяки енергетичній хвилі при вибуху буде здатна вивести з ладу величезну кількість комерційних і урядових супутників.

Ядерна зброя в космосі: Конфлікт США і Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button