Світ

В Словаччині за вихідні протестували на коронавірус більше 3,5 мільйонів людей

Під час загального тестування населення Словацької Республіки, що пройшли на вихідних 3 625 332 особи були перевірені на наявність загроз коронавірусної інфекції, пише видання Svknews.

Позитивні результати дали проби 38 359 учасників акції «Спільна відповідальність», повідомив прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович після засідання уряду в понеділок, 2 листопада.

На думку глави кабміну, якби інфікованих вчасно не виявили, вони могли б заразити ще 50 тисяч людей. Матович назвав своєчасне виявлення та ізоляцію носіїв головною процедурою під час пандемії.

У МОЗ Словаччини назвали результати тестування приголомшливими і відзначили, що акція допомогла значно уповільнити поширення вірусу. Відомство подякувало збройним силам, міністерству оборони, міністерству внутрішніх справ, міністерству праці, соціального захисту.

«Нам не слід радіти передчасно. Будь ласка, залишайтеся відповідальними і обережними, навіть ті з вас, хто має сертифікат про негативний результат антигенного тесту», – додали в МОЗ.

Back to top button