Світ

В Сирії на підконтрольних владі територіях відбуваються місцеві вибори

У районах Сирії, контрольованих урядом Башара Асада, проходять перші за понад 6 років місцеві вибори.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Українську правду.

Зазначається, що понад 41 тис. кандидатів змагаються за майже 18,5 тисяч місць у місцевих адміністративних радах. Право взяти участь у голосуванні мають понад 16 мільйонів громадян країни.

Наразі уряд президента Башара аль-Асада контролює близько двох третин Сирії після отримання за підтримки Росії і Ірану перемог над повстанцями за останні місяці.

У районах, які уряд не контролює, голосування не відбувається. Зокрема це частини північного сходу Сирії і північно-західна провінція Ідліб, в основному контрольована повстанцями.

16 вересня глава уряду Сирії Імад Хаміс після голосування заявив, що вибори, які відбуваються – “послання світу про те, що Сирія перемагає тероризм, а сирійський народ повернувся до нормального життя”.

Місцеві вибори у Сирії востаннє проводили у контрольованих урядом районах країни у грудні 2011 року за 9 місяців до громадянської війни, що почалася з розгону протестувальників урядовими силами.

Парламентські вибори відбулися у 2016 році, а президентські – у 2014-му – продовжили перебування Асада при владі на 7 років.

Back to top button