Світ

В Росії заявили, що США постачатимуть у Венесуелу зброю на літаках Антонова

Доставку вантажу до Венесуели планується здійснити на початку березня поточного року декількома партіями

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова вважає, що США і союзники по НАТО опрацьовують питання придбання великої партії озброєння і боєприпасів для їх подальшої передачі опозиційним силам Венесуели, для чого будуть задіяні літаки ДП “Антонов”.

Про це вона заявила під час брифінгу в Москві 22 лютого, передає 1NEWS.

“Є дані про те, що компаніями США і їх союзниками по НАТО опрацьовується питання придбання в одній зі східноєвропейських країн великої партії озброєння і боєприпасів для їх подальшої передачі опозиційним силам Венесуели”, – сказала Захарова.

За її словами, мова йде про зразки і аналоги великокаліберних кулеметів, підствольних і автоматичних гранатометів, переносних зенітно-ракетних комплексів, боєприпаси до стрілецького та артилерійського озброєння різного призначення.

“Доставку вантажу до Венесуели планується здійснити на початку березня поточного року декількома партіями через територію сусідньої країни з залученням транспортних літаків міжнародної експедиторської компанії. На жаль, не дивно, що в цій непривабливій історії простежується й український слід. Зокрема, як ми розуміємо, буде задіяно державне підприємство “Антонов”, – заявила вона.

Джерело: УНН

Back to top button