Світ

В РФ заявили, що в 2023 році “зріс російський турпотік”

В РФ заявили, що в 2023 році зріс російський турпотік

Фото: Соцмережі

Російські туристи за I квартал стали 71% частіше їздити в Туреччину

Росія має надію, що вони разом з М’янмою, зможуть протягом найближчого часу обопільно збільшити туристичні потоки.

Російський туристичний потік за кордон у I кварталі 2023 року зріс на 47% порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Зокрема, йдеться про майже два мільйони поїздок. Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Максим Решетніков, повідомляє російське пропагандистське інформагентство ТАРС в понеділок, 26 червня.

“Якщо 2022 року російські туристи здійснили близько семи млн закордонних поїздок, то вже в першому кварталі 2023 року за кордон з туристичними цілями росіяни виїхали близько два мільйони разів. Це майже на 47% більше, ніж за аналогічний період минулого року”, – стверджує російський чиновник.

Він додав, що росіяни нині виїжджають у знайомі для них країни з розвиненою туристичною інфраструктурою.

У січні-березні 2023 року зросла кількість поїздок до Туреччини – майже на 71%, до ОАЕ – на 88%, до Таїланду – у 12 разів, користуючись відновлення прямого авіасполучення.

Решетніков похвалився, що є ймовірність того, що М’янма та Росія обопільно збільшать туристичні потоки. За його словами, нині триває робота зі спрощення візового режиму, запуску зручних рейсів та забезпечення прийому картки Мир у платіжній структурі М’янми до кінця 2023 року.

Раніше російські ЗМІ заявляли, що Туреччина може недорахуватися половини російських туристів в новому сезоні через брак літаків, які можуть виконувати рейси з РФ. Також турецькі курорти стали занадто дорогі для росіян.

Крім того, попит на європейський відпочинок серед громадян Росії зростає. Так, у квітні кількість запитів на отримання віз до ЄС зросла на 30-40% порівняно з квітнем минулого року.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button