Світ

В РФ затримали школяра за “підготовку до вбивства” на Симоньян та Собчак


Слідчий комітет Росії підтвердив, що серед трьох нових фігурантів цієї справи є один восьмикласник.

Три нові фігуранти з’явилися у справі про так звану “підготовку вбивства” Маргарити Симоньян та Ксенію Собчак. Один з них – учень восьмого класу Павло Р. Іще два затриманих – студент коледжу зв’язку Андрій Д. та монтажник Сергій К. Про це повідомляє Telegram-канал Собчак під назвою Обережно, новини з посиланням на Слідчий комітет.

Усіх трьох підозрюють в “підготовці до теракту”. Їх було затримано ще 7 травня, а згодом було обрано запобіжний захід у вигляді заборони на певні дії.

Затримання підозрюваних у Слідчому комітеті пов’язують з діяльністю неонацистського угруповання Параграф88, учасників якого звинувачують у “підготовці замаху” на Симоньян та Собчак нібито “за завданням Служби безпеки України”. 

Зокрема, в цій справі торік у липні заарештували шістьох людей в Росії. За даними ФСБ, у підозрюваних тоді було вилучено автомат Калашнікова, патрони, холодну зброю, нацистську символіку, літературу, а також засоби зв’язку та комп’ютери з інформацією, що “підтверджує злочинні наміри”.

В організації Параграф88 підготовку до зазіхання життя російських “журналісток” заперечують.

В офісі президента України, коментуючи інцидент, заявили, що українські спецслужби жодним чином не причетні до можливого “замаху” на росіянок.

Нагадаємо, російські спецслужби торік начебто попередили “замахи” на відому пропагандистку, головного редактора телеканалу RT Маргарити Симоньян і телеведучу Ксенію Собчак.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − 2 =

Back to top button