Світ

В РФ засудили екс-генерала: засуджений прагне “спокутувати” вину на фронті

В РФ засудили екс-генерала: засуджений прагне спокутувати вину на фронті

Засуджений екс-генерал Вадим Драгомирецький

Військового звинуватили в одержанні хабара в розмірі 19 млн рублів від фірми, яка виконувала будівельні роботи для міноборони.

Замкомандувача Центрального округу Росгвардії Вадима Драгомирецького позбавили звання генерал-майора після того, як проти нього було порушено кримінальну справу про хабарництво та перевищення посадових повноважень. Росіянина засудили до 9,5 років ув’язнення і він заявляє  про бажання “спокутувати” свої корупційні злочини воєнними злочинами, воюючи проти України. Про це повідомляє російський провладний Telegram-канал Mash.

“Замкомандира визнали винним у отриманні хабара у розмірі 19 мільйонів рублів від фірми-підрядника, яка виконувала будівельні роботи для відомства за контрактом. Також свою частку з оборудки мав начальник окружної бази зберігання матеріальних ресурсів полковник Кочієв”, – ідеться в повідомленні.

Адвокат військового з рішенням не згоден і вважає його помилковим, попри те, що його підзахисний визнав провину. Захист подав клопотання, щоб екс-генерал потрапив на фронт.

Спільника екс-генерала Кочієва засудили до шести років ув’язнення.

 Вадим Драгомирецький  

Нагадаємо, 23 травня стало відомо, що військовий суд у Москві заарештував на два місяці начальника Головного управління зв’язку збройних сил РФ – заступника начальника Генерального штабу генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна. Його підозрюють у отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Крім того, в Росії заарештували екскомандувача 58-ї армії збройних сил РФ Івана Попова. Його звинувачують у незаконному продажу 2 тисяч тонн металоконструкцій вартістю близько 100 млн рублів, призначених для будівництва лінії оборони в зоні бойових дій.

У Кремлі прокоментували арешти серед генералів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button