Світ

В РФ за два дні зламалися п’ять літаків під час польоту

В РФ за два дні зламалися п ять літаків під час польоту

У Росії посилюються проблеми в цивільній авіації

У літаків російських авіакомпаній, які через санкції залишилися без технічного обслуговування, все частіше відмовляють двигуни, шасі закрилки та інші елементи.

Літаки російських авіакомпаній, які через санкції залишилися без технічного обслуговування, все частіше ламаються, і нерідко просто в повітрі, пише видання The Moscow Times.

 

Зазначається, що лише за два дні, 1 та 2 грудня, щонайменше п’ять літаків у Росії вийшли з ладу:

  • 1 грудня Airbus A321 Аерофлоту рейсом Калінінград-Москва аварійно приземлився в Петербурзі через спрацювання індикації системи кондиціювання кабіни пілотів.
  • 1 грудня Boeing 737 Аерофлоту рейсом з Москви терміново сів у Южно-Сахалінську через індикацію падіння тиску на одному з шести коліс стійки шасі.
  • 1 грудня у Новосибірську сів літак Superjet 100 компанії ІрАеро з 78 пасажирами на борту. У нього відмовили автопілот та закрилки. Причому приземлитися він зміг лише на десятому колі.
  • 2 грудня Airbus А321 Аерофлоту рейсом Москва-Петербург сів у Шереметьєво через відмову лівого двигуна.
  • 2 грудня в Тюмені здійснив аварійну посадку з неназваної технічної причини літак Superjet 100 авіакомпанії Ямал, який летів до Уфи з 71 росіянином на борту.

Також повідомляється, що в суботу авіакомпанія S7 Airlines оголосила про скорочення польотної програми з кількох напрямків. Перевізник пояснив це “сезонним перерозподілом літаків та оптимізацією розкладу”. Зокрема, буде скасовано польоти з Москви до Нижнього Новгорода та Челябінська. Крім того, скоротиться кількість щотижневих рейсів зі столиці до Волгограда, Пензи, Санкт-Петербурга, Новосибірська та інших міст. Також з травня 2024 року авіакомпанія скасує частину прямих перельотів з Новосибірська до Калінінграда.

 

Раніше ГУР вдалося вдалося отримати секретні документи, які свідчать про авіаколапс РФ через санкції. Документи свідчать, що у 2023 році в росавіцації різко зросла кількість авіапригод та випадків технічних несправностей. Росія має серйозні труднощі з обслуговуванням бортів із великим нальотом та гострий дефіцит запчастин, через що на “донорство” пустили понад 35% літаків. Найбільш проблемними місцями російської авіації залишаються двигуни та шасі.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button