Світ

В ООН засудили спроби РФ провести вибори на окупованих територіях України

В ООН засудили спроби РФ провести вибори на окупованих територіях України

Фото: middle-east-online.com

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш

Цього тижня у Росії стартували “президентські вибори”. Зокрема, їх проводять на тимчасово окупованих територіях України, що є незаконним.

Спроби Росії провести президентські вибори на окупованих територіях України є незаконними. Про це у п’ятницю, 15 березня, заявив Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерріш, інформує Reuters.

Він нагадав, що спроба незаконної анексії регіонів України не має законної сили з точки зору міжнародного права, а проведення виборів в іншій державі-члені ООН без її згоди порушує “суверенітет та територіальну цілісність”.

“Організація Об’єднаних Націй залишається непохитно відданою суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, згідно з відповідними резолюціями Генеральної Асамблеї”, – сказав він.

Раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН проведе засідання за запитом України. Воно буде пов’язане з організацією РФ “виборів” на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). 

Легіон Свобода Росії попередив, що дні “виборів” у РФ будуть “неспокійними”. Також повстанці закликали усіх жителів Білгородської та Курської областей, які не скористалися зеленим коридором, залишатись у укриттях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button