Світ

В ООН попередили про зростання цін на їжу після підриву Каховської ГЕС

В ООН попередили про зростання цін на їжу після підриву Каховської ГЕС

Фото: Unsplash

Організація Об’єднаних Націй висловила занепокоєння щодо підриву греблі на річці Дніпро в Україні

Відсутність доступу до чистої питної води може призвести до поширення захворювань та поставити здоров’я людей під загрозу.

В Організації Об’єднаних Націй вважають, що підрив греблі на річці Дніпро в Україні може стати причиною чергового подорожчання продуктів у світі, а також спровокувати проблеми з питною водою для сотень тисяч людей. Про це у вівторок, 13 червня, пише Reuters

“Вся ця територія, яка спускається до Чорного моря та Криму, є житницею не лише для України, а й усього світу”, – акцентував заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань та координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс.

За його словами, з проблемою браку води може зіштовхнутися до 700 тис осіб, а відсутність доступу до неї може призвести до поширення захворювань, що негативно вплине на здоров’ я дітей у першу чергу. 

“Майже неминуче, що ми побачимо величезні проблеми зі збиранням та посівом наступного врожаю. І тому те, що ми бачимо – це величезний вплив на глобальну продовольчу безпеку”, – додав він.

Гріффітс також зазначив, що підрив греблі є порушенням міжнародного гуманітарного права, включаючи положення Женевської конвенції.

“Це очевидно. Той, хто це зробив, порушив Женевську конвенцію”, – наголосив Гріффітс.

Організація об’єднаних націй вже постачає гуманітарну допомогу на правий берег Дніпра постраждалої від повені Херсонщини. Також сформована місія для окупованого лівого берега, яка чекає гарантій безпеки від Росії. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button