Світ

В обхід санкцій: Грецьке судно доставляло вугілля з Росії – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Bloomberg

Судно грецької компанії транспортувало вугілля з російського порту наприкінці минулого місяця

Судно Stavros доставило вугілля з російського Таманського терміналу до порту турецького міста Іскендерун.

Судно грецької компанії транспортувало вугілля з російського порту наприкінці минулого місяця після набрання чинності санкцій Європейського Союзу щодо вугілля з Росії. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними аналітичних компаній Kpler і Logistic OS, 29 серпня судно Stavros, що належить грецькій компанії Eastern Mediterranean Maritime, завершило навантаження 53 тисяч тонн вугілля з російського Таманського терміналу. За даними відстеження суден Bloomberg, корабель прибув до порту турецького міста Іскендерун 5 вересня.

 

Представник компанії заявив, що цей рейс не підпадає під санкції Євросоюзу, оскільки пункт призначення вантажу був не на території ЄС. Водночас у Bloomberg зазначають, що Європейська комісія раніше заявляла, що санкції стосуються будь-яких поставок вугілля з Росії, незалежно від їхнього призначення.

 

Про заборону щодо купівлі і транспортування вугілля незалежно від кінцевого пункту його призначення заявили у виконавчому органі ЄС. Санкції також поширюються на фінансування та страхування компаній ЄС незалежно від походження компанії, яка забирає вантаж.

 

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button