Світ

В НАТО оцінили реакцію РФ на події на Курщині

В НАТО оцінили реакцію РФ на події на Курщині

Фото: Генштаб ВСУ

Українська армія просувається на території Курської області

Підрозділи, які залишилися в Росії та можуть протистояти наступу українських сил – військові строкової служби.

Росія досі намагається сформувати реакцію на операцію України у Курській області, поки що ця реакція була повільною і розсіяною. Про це у четвер, 15 серпня, заявив Головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі під час Ради з міжнародних відносин (CFR), пише Голос Америки.

На думку Каволі, така реакція Росії пов’язана з кількома факторами. По-перше, це відсутність розуміння, хто мусить бути відповідальним за бойові дії всередині РФ, по-друге, відсутність військ, які Росія може залучити в Курській області.

“Поки що це була тільки доволі повільна реакція. Частково це тому, що Росія не розуміє, хто відповідальний за воєнні дії всередині Росії”, – сказав Каволі. 

Каволі зауважив, що підрозділи, які залишилися в Росії та можуть протистояти подібній проблемі – військові строкової служби, яким теоретично та юридично заборонено воювати в Україні.

“Відповідно йдеться не про ті бойові одиниці, від яких можна очікувати найшвидшої реакції”, – сказав представник НАТО. 

Головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі підкреслив що російська влада перекинула в Курський регіон багато повітряних сил, але невідомо, скільки наземних сил буде залучено, і який ефект це матиме.

Каволі відзначив, що вражений інноваціями, які Україна продемонструвала у військовому, технічному і тактичному планах.

Укрпошта готова відкрити відділення в контрольованому ЗСУ місті Суджа Курської області РФ, якщо отримає вказівки штабу з роботи на звільнених територіях при Кабміні. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + eight =

Back to top button