Світ

В НАТО назвали вирішальний чинник, що сприяє війні Росії проти України

В НАТО назвали вирішальний чинник, що сприяє війні Росії проти України

Фото: Укрінформ

Китай вирішальний чинник, що сприяє війні Росії проти України

КНР стала вирішальним чинником війни Росії проти України через своє так зване “безмежне” партнерство.

Китайська Народна Республіка стала вирішальним чинником, що сприяє війні Росії проти України. Про це у середу, 10 липня, йдеться у спільній заяві за підсумками саміту НАТО.

“КНР стала вирішальним чинником війни Росії проти України через своє так зване “безмежне” партнерство та широкомасштабну підтримку оборонно-промислової бази Росії. Це посилює загрозу, яку Росія становить для своїх сусідів і для євроатлантичної безпеки”, – йдеться у повідомленні

Альянс закликав Китай, як постійного члена Ради Безпеки ООН, який несе особливу відповідальність за дотримання цілей і принципів Статуту ООН – припинити будь-яку матеріальну та політичну підтримку військових зусиль РФ.

У документі вказали, що мова йде про передачу матеріалів подвійного призначення. Зокрема, компоненти зброї, обладнання та сировину, які служать ресурсами для оборонного сектора Росії.

“КНР не може дозволити найбільшу війну в Європі в новітній історії без того, щоб це негативно вплинуло на її інтереси та репутацію”, – резюмували у заяві.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що мета його зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном у Пекіні полягала в “обговоренні шляхів припинення російсько-української війни”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button