Світ

В Намібії слонів та бегемотів відстрілюватимуть на м’ясо – ЗМІ

В Намібії слонів та бегемотів відстрілюватимуть на м ясо - ЗМІ

Фото: Unsplash

В країні уже вбили 157 великих травоїдних

Намібія, як і багато африканських країн, переживає сильну посуху, її мешканцям, особливо в сільських районах, не вистачає води та їжі.

Влада Намібії буде відстрілювати диких тварин, аби роздавати їх м’ясо місцевим жителям. Про це у вівторок, 27 серпня, пише The Times of India.

Зокрема, міністерство довкілля планує вбити 723 тварини, зокрема 83 слони, 30 бегемотів, 60 буйволів, 300 зебр і різні види антилоп. Винищення тварин проводитиметься в парках і громадських зонах, де, на думку влади, їх кількість перевищує наявні пасовищні землі та водні ресурси.

У рамках тієї ж програми професійні мисливці та компанії, які отримали державний підряд, уже вбили 157 великих травоїдних. Місцеві мешканці отримали понад 56 тонн м’яса.

Міністерство довкілля заявило, що в країні за умов посухи зростає конкуренція між людиною та тваринами за їжу та воду. 

За оцінкою ООН, через посуху у південній частині Африканського континенту на межі голоду опинилося близько 68 мільйонів африканців. За останній місяць Намібія вичерпала свої харчові резерви на 84%.

Тим часом африканські лісові слони наразі перебувають на межі повного зникнення, а слон саванний поміщений у список вимираючих у міжнародній Червоній книзі. Раніше ці тварини вважалися “вразливими”.

Вчені вперше виявили, що шимпанзе має поведінку, яка є подібною до людського піклування та емпатії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + seven =

Back to top button