Світ

В МЗС Польщі порадили Орбану створити союз з Путіним та вийти з НАТО

В МЗС Польщі порадили Орбану створити союз з Путіним та вийти з НАТО

Фото: Luka Dakskobler/ZUMAPRESS/Newscom

В МЗС Польщі запропонували Орбану вийти з ЄС і НАТО і створити союз з Путіним

Варшава не розуміє, чому країна Орбана хоче залишатися членом організацій, які їй так не подобаються і які нібито погано ставляться до Угорщини.

У Міністерстві закордонних справ Польщі запропонували прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану створити союз із очільником Кремля Володимиром Путіним. Про це у неділю, 28 липня, пише видання PAP з посиланням на заступника польського голови МЗС Теофіла Бартошевського. 

Так дипломат відреагував на заяви Орбана, який розкритикував “помилкову” політику ЄС і Заходу, а також “лицемірство” Польщі.

Теофіл Бартошевський заявив, що нинішня політика Орбана є антиєвропейською, антиукраїнською та антипольською. Він наголосив, що на відміну від угорського прем’єра, його країна після повномасштабного вторгнення РФ в Україну не веде бізнесу з Росією, оскільки це була атака “як на Польщу, так і на США, Європейський союз і НАТО”.

Він додав, що не розуміє, чому Угорщина залишається членом організацій, які їй не подобаються.

“Не дуже розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їй так не подобаються і які, очевидно, погано до неї ставляться. Чому Орбан не створює союз із Путіним та деякими авторитарними державами такого типу? Це як якщо ти не хочеш бути членом якогось клубу, ти завжди можеш вийти з нього”, – підкреслив Бартошевський.

Представник польського МЗС нагадав, що Угорщина блокує два мільярди злотих (467 мільйонів євро) із Європейського фонду миру, призначених Варшаві від Європейського союзу на відшкодування за військову техніку, яку отримала Україна.

“Варшава чекає, щоб отримати компенсацію за нашу військову допомогу Україні. А він її блокує і стверджує, що блокуватиме і надалі. Раніше говорили: “Поляк, угорець, два племінники”, а тут така велика сварка в сім’ї”, – додав Бартошевський.

Раніше повідомлялося, що Угорщина стала єдиною країною ЄС, яка не підписала спільну заяву пів сотні держав із засудженням РФ у Раді Безпеки ООН. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − four =

Back to top button