Світ

В Міноборони РФ визнали бої на околицях Суджі

В Міноборони РФ визнали бої на околицях Суджі

Фото: росЗМІ

У Росії визнали, що бої дійшли до Суджі

Оборонне відомство РФ випустило заяву про обстановку в Курській області, де визнало, що бої точаться на околицях Суджі.


Міністерство оборони РФ визнало, що бої у Курській області дійшли до міста Суджа, де знаходиться станція, через яку йде транзит російського газу через Україну в Європу. Про це йдеться в заяві відомства в п’ятницю, 9 серпня.

 

“Протягом доби активними діями підрозділів угруповання військ Північ і резервів, що підійшли, ударами армійської авіації, вогнем артилерії припинялися спроби рейдових дій підрозділів супротивника вглиб російської території на курському напрямку”, – стверджують в Міноборони РФ.

У відомстві запевняють, що “здійснили вогневе ураження” живої сили і техніки українських бійців біля населених пунктів Дар’їне, Гоголівка, Міловий у Суджанському районі, на західній околиці Суджі, а також біля Микільського в Курчатовському районі.

 

Раніше Міноборони РФ не повідомляло про бойові дії в Суджі.

 

Росіяни заявляють про знищення техніки у районі Південного в Коренівському районі і в районі населеного пункту Мартинівка в Суджанському районі.

 

 

Газовимірювальна станція Суджа є ключовим об’єктом постачання російського газу до Європи через Україну. Наразі це єдина точка, через яку російський газ надходить до України для його транспортування до Європи.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button