Світ

В Ізраїлі запустили першу у світі гарячу лінію для повідомлень про кібератаки

Близько 15% абонентів, які звернулися на гарячу лінію, виявилися "білими хакерами"

В Ізраїлі запровадили гарячу лінію Центру реагування на комп’ютерні інциденти (CERT), де можна повідомити про хакерську атаку на сайт або виявлені уразливості.

Як повідомляє 1NEWS, ця гаряча лінія є першою подібною у світі.

“Наша робота полягає в тому, щоб якомога швидше пом’якшити шкоду, дізнатися про погрози і поширити знання там, де це доречно… Кібератака не може бути обмежена тільки майновим або фінансовим збитком. Це також може загрожувати життю”, – розповів директор CERT Лейві Штохамер на об’єкті в південному центрі високих технологій міста Беер-Шева.

Як зазначається, у деяких випадках CERT оперативно відправлятиме команди експертів до користувачів, чиї пристрої були уражені.

За словами Штохамера, більшість заявників стали жертвами кіберзлочинців, а не державних хакерських підрозділів. А неправдиві повідомлення склали менше 1% від загального числа.

Близько 15% абонентів, які звернулися на гарячу лінію, виявилися “білими хакерами”. Вони повідомляють у CERT про вразливості на сайтах для того, щоб їх власники могли внести виправлення до того, як цим скористаються зловмисники.

Джерело: Укрінформ

Back to top button