Світ

В Ізраїлі спрогнозували скільки триватиме наземна операція в Секторі Газа

В Ізраїлі спрогнозували скільки триватиме наземна операція в Секторі Газа

Фото: Ariel Hermoni/ Defense Ministry

В Ізраїлі припустили, скільки триватиме наземна операція ЦАХАЛу

Майбутня наземна операція стане останньою, якщо Ізраїлю вдасться знищити терористичне угруповання ХАМАС.

Майбутній наземна військова операція  Ізраїлю на територі Сектора Газа може тривати три місяці і  вона буде останньою, якщо ізраїльським військовим вдасться ліквідувати терористичне угрупування ХАМАС. Про це у неділю, 22 жовтня, заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант  у командному центрі ізраїльських ВПС в Тель-Авіві, повідомляє The Times of Israel.

“Це має бути останній маневр у Газі з тієї простої причини, що після нього не буде ХАМАСу. Це займе місяць, два місяці, три, але врешті-решт ХАМАСу не буде”, – сказав він. 

Міністр підкреслив, що, “перш ніж ворог зустрінеться з бронетехнікою і піхотою, він зустрінеться з бомбами ВПС”.

“У мене склалося враження, що ви знаєте, як зробити це смертоносно, точно і дуже якісно”, – додав Галлант, звертаючись до офіцерів ЦАХАЛу.

Зазначимо, 7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Після цього Ізраїль розпочав операцію проти ХАМАСу. Її наступним етапом може стати наземна операція у Секторі Газа.

Раніше повідомлялося, що США та Ізраїль вивчають можливість створення в секторі Газа тимчасового уряду за підтримки ООН та із залученням урядів арабських країн після витіснення з анклаву терористичного руху ХАМАС.  

Операція в секторі Газа. Які проблеми у Ізраїлю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button