Світ

В Ізраїлі оприлюднили плани щодо Гази після війни

В Ізраїлі оприлюднили плани щодо Гази після війни

Фото: The New York Times

Сектор Гази

Тель-Авів не планує контролювати Сектори Гази після завершення бойових дій. Ізраїль має намір з часом передати владу місцевій адміністрації.

Після завершення військової операції в Газі Ізраїль передасть владу місцевій адміністрації. Такий план підготувало військове керівництво країни на чолі із міністром оборони Йоавом Галантом, повідомляє видання The Jerusalem Post.

Зазначається, що цей план також передбачає інтеграцію існуючих у Газі цивільних адміністративних структур до ширшого “місцевого уряду”, в якому не будуть представлені прихильники радикального палестинського руху ХАМАС, який повністю контролював анклав до початку бойових дій.

За даними видання, проєкт повоєнного устрою сектора передбачає перехідний період невизначеної тривалості, під час якого Армія оборони Ізраїлю буде утримувати контроль у сфері безпеки, у тому числі контролюючи межі анклаву та маючи можливість здійснювати рейди в ньому.

При цьому передбачається участь зовнішніх сил США, країн ЄС, частини арабських держав, включаючи Саудівську Аравію, Єгипет та ОАЕ. Вони можуть бути залучені до дій у сфері забезпечення внутрішньої безпеки та управління анклавом.

Не виключається і деяка участь у повоєнному процесі у Газі представників Палестинської національної адміністрації, додає газета, не наводячи подробиць.

За даними The Jerusalem Post, передача влади безпосередньо палестинцям у Газі розпочнеться лише після того, як буде налагоджено мирне життя місцевого населення і воно буде “готове самостійно протистояти незначним викликам з боку залишків ХАМАС та інших терористичних груп”.

Раніше ЗМІ повідомляли, що адміністрація президента США Джо Байдена розробила багатоетапний план, який передбачає, що оновлена адміністрація Палестинської автономії зрештою здобуде контроль над сектором Гази після війни.

Нетаньягу розповів, скільки триватиме війна у Газі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button