Світ

В італійських Альпах зникло Блакитне озеро

В Італії після посушливого літа зникло високогірне Блакитне озеро або ж Лаго Адзурро, інформує 1NEWS.

Водойма висихає вже не вперше у своїй історії.

Озеро розташоване у провінції Сондріо в Альпах на висоті 1853 метрів. Про його зникнення повідомив у Facebook Марко Пуглізе, який піднявся у гори сфотографувати водойму. Він опублікував два фото, зроблені в одну і ту ж пору у 2017 та 2018 роках. На новішому знімку водойми немає.

“Можливо, було б доцільно почати думати про те, щоб не витрачати даремно воду. Вчора мені було боляче бачити стан Блакитного озера”, – написав Пуглізе, додавши, що цього спекотного року він фіксував зниження рівня води і в інших озерах, зокрема, озера Комо.

Як пише видання, Адзурро зникає вже не вперше. У 2005 році озеро висохло на цілий рік включно з літом. Пізніше озеро внесли у список “Місць природи, які не можна забути”, складений Італійським фондом захисту навколишнього середовища.

Після епізоду зі зникненням 12-річної давнини озеро, яке живиться підводними джерелами, завжди поверталось із настанням літа. Проведені на місці дослідження з’ясували, що висихання водойми не обов’язково пов’язане із сухими та спекотними сезонами.

 

Back to top button