Світ

В Італії, Іспанії, Франції та Південній Кореї зменшилися темпи поширення коронавірусу

Сповільнення темпів поширення епідемії коронавірусу в деяких країнах дає підстави для надій на те, що карантинні заходи ймовірно допомагають у стримуванні інфекцій, інформує 1NEWS з посиланням на «Голос Америки».

Загальні світові показники поширення Ковід-19 далі стрімко зростають і вже досягли 1,25 мільйона заражених та понад 64 400 померлих. Але в кількох країнах, які досі були найбільш ураженими коронавірусом, дані можуть свідчити про гальмування епідемії.

З Італії у неділю повідомили, що кількість смертельних випадків від коронавірусу за день там становила 525 – це найменша денна кількість смертей від Ковід-19 за період двох тижнів, і цей показник в Італії зменшується вже другий день поспіль. Загальний карантин діє в Італії з 9 березня.

Менші щоденні показники смертей і заражень зафіксували також в Іспанії та у Франції.

Південна Корея у понеділок повідомила про виявлення менше 50 нових заражених коронавірусом вперше з 29 лютого, коли в тій країні зафіксували пік епідемії.

Корейський Центр контролю та запобігання хворобам повідомив про 47 нових інфікованих у порівнянні з 81 напередодні.

Але менші спалахи заражень в Південній Кореї і далі виявляють у церквах, лікарнях та в будинках для людей похилого віку, тому уряд у суботу оголосив, що продовжить ще на два тижні жорсткі карантинні заходи.

 

 

 

 

Back to top button