Світ

В ISW оцінили наслідки атаки на завод у Криму

В ISW оцінили наслідки атаки на завод у Криму

Фото: mil.in.ua

Малий ракетний корабель Аскольд

Західні аналітики наголосили, що українська атака завдала пошкоджень судно-ракетоносію Аскольд.

Воїни збройних сил України в суботу ввечері, 4 листопада, завдали успішних ударів по російській морській та портовій інфраструктурі на суднобудівному заводі Залив у Керчі. Атака завдала пошкоджень судно-ракетоносію Аскольд. Про це мовиться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

Судноремонтний завод Залив є найбільшим судноремонтним заводом у Східній Європі та, ймовірно, основним ремонтним об’єктом для Чорноморського флоту в Криму після успішного удару України по російському державному судноремонтному заводу Севморзавод у Севастополі у вересні цього року.

“Ступінь пошкодження ремонтних потужностей на суднобудівному заводі Залив невідома, хоча наявні супутникові зображення свідчать про те, що український удар, ймовірно, не завдав шкоди, яка б порушила його роботу в середньо- та довгостроковій перспективі, на відміну від попереднього удару на об’єкт Севморзавод“, – припускають аналітики ISW.

Суднобудівний завод Залив планував побудувати 14 бойових кораблів, призначених для Чорноморського флоту в період з 2016 по 2021 рік, зокрема вісім корветів проєкту 22800 Каракурт. За даними ISW, тільки три корвети спущені на воду. 

Як ми вже писали, в Криму оголосили повітряну тривогу. Росіяни влаштували димову завісу біля Кримського мосту і в Севастопольській бухті, було чутно вибухи. Окупаційна влада традиційно заявила про успішну роботу ППО. Пізніше у соцмережах повідомляли, що удар прийшовся по суднобудівному заводу та малому ракетному кораблю Аскольд.

Згодом у ЗСУ підтвердили успішний удар по суднобудівному заводу Залив у місті Керч. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button