Світ

В Ісландії призначили прем’єр-міністра

В Ісландії призначили прем’єр-міністра

Фото: mbl.is

Б’ярні Бенедіктссона призначили на посаду прем’єр-міністра Ісландії

Бенедіктссон планує зосередитися на таких питаннях як інвалідність, закупівля енергії та імміграція, а також боротьба з інфляцією.

В Ісландії на посаду прем’єр-міністра призначили Б’ярні Бенедіктссона. Колишня прем’єр-міністр Катрін Якобсдоттір подала у відставку, щоб балотуватися на майбутніх президентських виборах. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що оголошення про призначення було зроблено після досягнення домовленості між його консервативною “Партією незалежності” та іншими правлячими партіями: “Прогресивною партією” і “Лівозеленими” колишньої прем’єрки Якобсдоттір.

Новий прем’єр планує зосередитися на таких питаннях як інвалідність, закупівля енергії та імміграція, а також боротьба з інфляцією.

Бенедіктссон раніше обіймав посаду міністра фінансів при уряді Якобсдоттір і був прем’єр-міністром протягом 10 місяців у 2017 році.

Як відомо, в Ісландії прем’єр-міністр очолює уряд і зазвичай має місце в парламенті. Він офіційно призначається президентом і здійснює виконавчу владу разом з кабінетом міністрів за підтримки парламенту. Президент є церемоніальною фігурою і главою держави з обмеженою політичною владою.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Перу Альберто Отарола заявив про рішення подати у відставку через звинувачення у зловживанні впливом.

Нагадаємо, 9 квітня у Болгарії офіційно призначили Тимчасовий уряд на чолі з прем’єр-міністром Дімітаром Главчевим.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button