Світ

В Ірані заявили, що запобігли кривавому теракту

В Ірані заявили, що запобігли кривавому теракту

Фото: report.az

В Ірані заявили, що бойовики ІДІЛ планували теракт

У ході операцій було конфісковано зброю та обладнання, у тому числі величезну кількість вибухівки, бомби, велику кількість матеріалів для вибухових пристроїв.

В Ірані заявили, що служби безпеки країни запобігли масштабному теракту в столиці – Тегерані, який ніби готували бойовики ІДІЛ. Про це у неділю, 24 вересня, повідомляє державне інформагентство Tasnim.

Як повідомляє агентство з посиланням на офіційних представників розвідки, у Тегерані знешкоджено 30 бомб, які “повинні були вибухнути одночасно в людних місцях”.

Також повідомляється, що в країні затримано 28 терористів, пов’язаних з Ісламською державою.

Інформагентство зазначає, що деякі з учасників змови є членами ІДІЛ, інші раніше були пов’язані з угрупованнями бойовиків в Сирії, Афганістані, Пакистані та іракському Курдистані.

“У ході операцій у терористів було конфісковано зброю та обладнання, у тому числі величезну кількість вибухівки, бомби, велику кількість матеріалів для вибухових пристроїв, упаковку зі 100 капсул для вибухових пристроїв, електронні пристрої, що використовуються у бомбах уповільненої дії, пістолети та кулі, різні інтелектуальні та супутникові телекомунікаційні пристрої, військове екіпірування, жилети смертників, модеми, що використовуються в Іракському Курдистані, а також іноземна валюта”, – повідомили представники спецслужб журналістам. 

У той же час, спецслужби заявили, що цього разу планування операції було “надто витонченим” порівняно з іншими операціями терористів “Ісламської Держави”. Вони не виключили, що за ІДІЛ можуть стояти інші організації. 

Національний суд Іспанії засудив чотирьох членів терористичного осередку ІДІЛ у Барселоні, які мали намір вчинити напади на російські об’єкти в Каталонії. 

Спецслужби Грузії затримали лідера одного з угруповань терористичної організації “Ісламська держава” (ІДІЛ).

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button