Світ

В Ірані стратили 17-річного підлітка

В Ірані стратили 17-річного підлітка

Фото: АР

В Ірані стратили через повішання 17-річного підлітка

на момент скоєння злочину підлітку було 16 років, а на момент страти – 17 років. З 2010 року в Ірані було страчено щонайменше 68 неповнолітніх.

В Ірані повісили 17-річного підлітка Хамідрезу Азарі, визнаного режимом винним у вбивстві. Це викликало критику з боку правозахисних організацій. Про це повідомляє Arab News.

Зазначається, що підліток був страчений у в’язниці міста Сабсевар у східній іранській провінції Расаві-Хорасан. Правозахисні організації Hengaw і Iran Human Rights (IHR), що базуються в Норвегії, з посиланням на побачені ними документи стверджують, що на момент скоєння злочину підлітку було 16 років, а на момент страти – 17. У матеріалах справи нібито йдеться про те, що Асарі “вбив людину в бійці” у травні.

За даними IHR, з 2010 року в Ірані було страчено щонайменше 68 неповнолітніх.

Правозахисники наголосили, що Іран порушує Конвенцію ООН про права дитини, відповідно до якої “дитиною” вважається будь-яка людина, яка не досягла 18-стрічного віку.

Нагадаємо, іранський суд засудив жінку до смертної кари шляхом забивання камінням за подружню зраду. Цей випадок перший з 2017 року, коли до смертної кари за подружню зраду засудили жінку.

Раніше повідомлялося, що в Ірані чотирьох осіб засудили до смертної кари за продаж підроблених алкогольних напоїв.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button