Світ

В Ірані спалахнули масові протести

В Ірані спалахнули масові протести

Фото: Голос Америки

В Ірані люди вийшли на вулиці та вимагають відставки уряду

Протестувальники розпалюють багаття на вулицях, кидають саморобну вибухівку у силовиків, жінки спалюють хіджаби.

В Ірані знову спалахнули антиурядові вуличні протести. Жителі країни вимагають відставки уряду, на вулицях відбуваються зіткнення силовиків та протестувальників, жінки спалюють хіджаби. Про це у вівторок, 14 березня, повідомляють Telegram-канали, очевидці з місця події.

 

Відомо, що зараз у країні проходить передноворічне свято Чахаршанбе-Сурі, яке супроводжується розведенням багать на вулицях і застосуванням піротехніки. Активісти вирішили використати таку можливість, щоб із новою силою заявити про свої права та висловити невдоволення політикою влади.

 

 

 

Як зазначають очевидці того, що відбувається, на вулицях багатьох міст відбувається зіткнення протестувальників із силовиками. Чути звуки пострілів.

 

 

У свою чергу, влада країни нічого не говорить про протести, але повідомляє про сотні людей, які нібито постраждали від вибухів піротехніки на вулицях країни.

 

Як пише російське агентство РІА Новини з посиланням на Tasnim, близько 700 людей постраждали і 17 загинули “через святкування” Чахаршанбе-Сурі.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button