Світ

В Індонезії через виверження вулкана евакуювали сотні людей

В Індонезії через виверження вулкана евакуювали сотні людей

Фото: lechaudrondevulcain.com

В Індонезії сталося виверження вулкана

Вулканічна активність зросла після двох землетрусів на острові. Вулкан викинув небезпечні “гарячі хмари” на висоту до 1,8 км.

У найвіддаленішому регіоні Індонезії в ніч проти 17 квітня вулкан вивергнув лаву та стовп диму більш ніж на кілометр у небо. Про це повідомляє Reuters.

Вулканічна активність зросла після двох землетрусів на острові, що сталися протягом останніх тижнів, після чого вулкан викинув небезпечні “гарячі хмари” на висоту до 1,8 км.

Як зазначається, щонайменше 838 людей в індонезійській провінції Північний Сулавесі були евакуйовані після численних вивержень вулкана Руанг. Більшість мешканців острова евакуйовані на сусідній острів Тагуланданг.

За даними вулканологічного агентства Індонезії, вулкан з вівторка більше трьох разів вивергнув у небо хмари лави і попелу.

Влада підвищила рівень тривоги до другого, найвищого рівня після збільшення активності.

Передбачається, що можуть бути ще виверження, тож установлено чотирикілометрову зону відмежування навколо кратера, який знаходиться більш ніж за 100 км на північ від столиці провінції Манадо.

Нагадаємо, кількість загиблих унаслідок виверження вулкана в Індонезії, яке сталося у грудні минулого року, сягнула 22 людей.

Також повідомлялося, що в Ісландії вдруге з початку року сталося виверження вулкану. Тисячі домогосподарств залишилися без опалення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 5 =

Back to top button