Світ

В Індії заарештували групу, яка вербувала найманців для війни в Україні

В Індії заарештували групу, яка вербувала найманців для війни в Україні

Фото: The Moscow Times

В Індії чоловіків вербують на війну проти України

Вербувальники діяли через соцмережі та місцевих рекрутерів, пропонуючи “високооплачувану роботу в Росії”.

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які вербували найманців для війни проти України. Про це повідомило Центральне бюро розслідувань Індії (CBI).

Повідомляється, що вербувальники шукали потенційних найманців у кількох штатах.

Вони діяли через соцмережі та місцевих рекрутерів, пропонуючи “високооплачувану роботу в Росії”. Молодим чоловікам вербувальники обіцяли допомогу зі вступом до приватних вишів Росії, а також безкоштовне продовження візи.

Тих, хто погодився, після приїзду до Росії відправляли на військову підготовку, а потім проти волі – до зони бойових дій.

Зазначається, що заарештовані працювали перекладачами і допомагали майбутнім найманцям оформляти візи, а також бронювати авіаквитки. Ключовим учасником схеми виявився громадянин Індії Ніджіл Джобі Бенсам зі штату Тамілнад.

Reuters пише, що іще в березні близько 35 громадян Індії обманом були втягнуті в Росію для подальшої участі у війні проти України. За даними видання, сім’ї двох громадян Індії, які вже загинули на боці РФ, заявили, що їхні чоловіки хотіли працювати в армії Росії на посаді “помічників”. А в МЗС Індії повідомили, що кожен випадок “гаряче обговорювався” з Росією.

Нагадаємо, Росія завербувала близько 2000 непальців для участі у війні проти України. Багато з них намагаються повернутись назад.

Непальські найманці масово дезертирують з армії Росії – ГУР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + 10 =

Back to top button