Світ

В Індії пояснили відмову запросити Україну на саміт G20

В Індії пояснили відмову запросити Україну на саміт G20

Субраманьям Джайшанкар заявив, що “G20 – це не Рада безпеки ООН”

Субраманьям Джайшанкар стверджує, що формат цього саміту буцімто “не створено для обговорення проблем безпеки”.

Україна не потрапила у список запрошених на саміт Великої двадцятки країн (G20), що проходитиме в Індії, оскільки такий формат буцімто “не створено для обговорення проблем безпеки”. Про це заявив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар, повідомляє EFE.

За його словами, Індія запросила на саміт дев’ять країн: Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об’єднані Арабські Емірати. До участі в саміті не допустять жодні інші країни, крім них та членів Великої двадцятки.

“G20 – група проблем глобального економічного зростання, розвитку. Це саміт для обговорення проблем енергетики, добрив, постачання продовольства. Це G20, а не Рада безпеки ООН”, – стверджує Джайшанкар.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на атаку Росії на українські порти, що задіяні в гарантуванні світової продовольчої безпеки. За його словами, подібні атаки окупантів – це удари по світових продовольчих цінах та соціальній і політичній стабільності в Африці та Азії.

В ОП назвали порт, який зазнав атаки “шахедами”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button