Світ

В Індії пояснили, чому не приєдналися до комюніке Саміту миру


В МЗС Індії заявили, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та “практичної взаємодії” між сторонами конфлікту.

Індія не підписала комюніке Саміту миру, тому що вважає, що до міцного миру можуть привести “тільки ті варіанти, які прийнятні для обох сторін”. Про це у неділю, 16 червня, заявив очільник індійської делегації у Швейцарії, представник Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур, передає МЗС країни.

“На нашу думку, тільки ті варіанти, які прийнятні для обох сторін, можуть привести до міцного миру. Згідно з цим підходом, ми вирішили уникати зв’язків зі спільним комюніке чи будь-яким іншим документом, що випливає з цього саміту”, – сказав Капур.

Водночас Капур наголосив, що Індія поділяє “глобальну стурбованість ситуацією в Україні” та підтримує будь-яке колективне бажання сприяти мирному вирішенню конфлікту.

Він запевнив, що Індія продовжить взаємодіяти з усіма зацікавленими сторонами, а також з обома сторонами конфлікту, щоб зробити свій внесок у зусилля, спрямовані на досягнення тривалого миру в Україні.

Нагадаємо, загалом підсумкове комюніке мирного саміту підтримали 80 країн та чотири організації. 

Серед країн, які не підписали спільне підсумкове комюніке – Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Індонезія, Мексика, ПАР, Бразилія та ОАЕ. Чотири країни з цього переліку – Бразилія, Індія, ПАР та ОАЕ – разом з Росією входять до міжнародної організації БРІКС. 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + nine =

Back to top button