Світ

В Індії побудуть три заводи із виробництва чипів

В Індії побудуть три заводи із виробництва чипів

Фото: Скриншот

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді

Загальні інвестиції в три проєкти складуть понад 1,25 трлн рупій, або близько 15 млрд доларів.

В Індії запустили проєкт вартістю близько 15 мільярдів доларів із будівництва трьох заводів для виробництва напівпровідникових інтегральних мікросхем. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Нарендра Моді під час онлайнцеремонії закладки нових підприємств, передає Hindustan Times.

Моді заявив про плани прискорити виробництво індійських напівпровідників та пообіцяв, що Індія незабаром стане світовою державою в цьому високотехнологічному секторі.

Зазначається, що головним підрядником проєкту стане одна з найбільших промислових груп Індії Tata Group, до якої входять компанії в галузі зв’язку та інформаційних технологій, машинобудування, виробництва матеріалів, сфери послуг, енергетики, споживчих продуктів і хімічних речовин.

Tata Group спільно з великим тайванським виробником чипів збудує фабрику з виробництва мікросхем у західному штаті Гуджарат, яка стане першим у країні підприємством, де вироблятимуть напівпровідники.

Інша компанія з цієї ж промислової групи побудує завод зі складання та випробування напівпровідників у північно-східному штаті Ассам.

Ще один завод, де складатимуть і випробовуватимуть чипи, створить індійський виробник електрообладнання CG Power and Industrial Solutions Limited спільно з японською Renesas Electronics у штаті Гуджарат.

Загальні інвестиції в три проєкти складуть понад 1,25 трлн рупій, або близько 15 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що Індія готує угоду про інвестиції в країну на $100 млрд.

Нагадаємо, Франція та Індія домовилися спільно виробляти зброю, включаючи гелікоптери та підводні човни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button