Світ

В екс-прем’єра Малайзії вилучили 72 сумки з коштовностями та грошими (фото)

Правоохоронні органи Малайзії після обшуків декількох місць, які пов’язані з колишнім прем’єр-міністром країни Наджибом Разаком, виявили 72 сумки з ювелірними виробами і валютою, пише газета The Star.

За даними видання, обшуки пройшли в кількох резиденціях екс-прем’єра, а також в його колишньому офісі. Вони стосуються розслідування зловживань в державному фонді 1MDB (Перший Малайзійський фонд інвестицій та розвитку).

«Ми знайшли 284 коробки з дизайнерськими сумками. Після перевірки виявилося, що в 72 сумках знаходиться різна валюта, включаючи малайзійські ринггіти і долари США, годинники та коштовності», – сказав Датук Сері Амар Сінгх, глава поліцейського департаменту з розслідування економічних злочинів.

У виданні не назвали загальну вартість виявлених коштовностей. Наголошується, що виявлені сумки належать преміальним брендам Louis Vuitton та Birkin.

Сам Наджиб і його дружина Росма Мансур, яким заборонено покидати межі країни, сприяли поліції під час обшуків, заявив адвокат  Харпал Гревал, зазначивши, що «ніяких документів вилучено не було».

Обшуки в резиденції і квартирах Наджиба почалися з вечора середи, 16 травня, і до ранку п’ятниці, 18 травня, все ще тривають – там занадто багато приміщень, додає The Guardian.

Місцеві ЗМІ раніше писали, що дружина екс-прем’єра весь час з’являється на публіці з різними сумками від Hermes. Вартість кожної такої сумки становить від 12 тисяч до 300 тисяч доларів, а річний дохід прем’єр-міністра – не більше 70 тисяч доларів. Крім того, раніше представники Мін’юсту США заявили, що дружина екс-прем’єра придбала на території Сполучених Штатів за 23 мільйони доларів унікальний рожевий діамант. Однак чи був цей діамант вилучено під час обшуків, не повідомляється.

Back to top button