Світ

В Білому домі зробили заяву щодо переговорів Києва і Москви

В Білому домі зробили заяву щодо переговорів Києва і Москви

Фото: wikipedia.org

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі

Росіяни, ймовірно, не збираються просто сидіти на оборонних позиціях впродовж усієї зими, вважають у Білому домі.

Президент Володимир Зеленський має сам визначитись, як і коли закінчиться ця війна, а також чи готова Україна вести дипломатичні переговори з Путіним про мир та на яких умовах. Про це у четвер, 7 грудня, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, Укрінформ.

Таким чином Кірбі відповів на запитання журналістів, які поцікавилися чи варто Києву подумати про переговори з Москвою на тлі зниження підтримки США. 

“Ви будете абсолютно незадоволені моєю відповіддю. Президент Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах він готовий вести переговори з Путіним”, – сказав Кірбі. 

Він зауважив, що перед Україною “залишається загроза масованої присутності російських військ, і їхня кількість лише збільшується, оскільки Кремль набирає все більше нових людей, готових іти наступом на Україну”. 

Він припустив, що війська РФ спробують атакувати зимою й підкреслив, що Україні необхідна допомога не лише у обороні, а й для наступу.

“І саме президент України має визначати, як виглядатиме подальша стратегія України. Чого ми прагнемо від початку цього конфлікту, це бути певними, що він має для цього інструменти. І ці інструменти ось-ось вичерпають себе”, – зауважив Кірбі. 

Сполучені Штати Америки мають можливість надавати Україні допомогу протягом найближчих кількох тижнів. Але Білий дім не може дати гарантії на продовження військових поставок Києву. 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США переносять на першу половину 2024 року передачу Україні першої великої партії реактивних бомб малого діаметра наземного базування (GLSDB), адаптованих для завдання ударів на дальність близько 160 км.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button