Світ

В Австрії школярів планують щотижня тестувати на коронавірус

Міністерство освіти Австрії планує запропонувати учням шкіл щотижневі швидкі тести на наявність коронавірусу. Про це повідомив міністр освіти країни Хайнц Фассманн, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

На думку чиновника, такий підхід- “єдина відповідь” на складному етапі на шляху масштабної вакцинації. Міністр також переконаний, що така практика дозволить відновити навчання в школах і не закривати їх повторно.

За словами керівника австрійського освітнього відомства, для реалізації цієї мети повинні розподілити між школами п’ять мільйонів тестів на антигени. Зазначається, що учні самі зможуть раз на тиждень по понеділках проходити цей тест під наглядом дорослих.

Для того, щоб полегшити школярам проходження тестів на коронавірус, в суботу представили відеоінструкцію, де детально пояснюється, як потрібно проходити ці тести, зокрема, на яку глибину засовувати в ніс спеціальні палички.

Що стосується учнів початкової школи, то батьки повинні допомагати їм проходити цей тест. Школярі старшого віку зможуть проходити цей тест вдома або в школі. Самоперевірка на наявність коронавірусу буде безкоштовною і добровільною для учнів, запевняють у міністерстві освіти Австрії.

Відзначається, що у зв’язку з карантином школи в Австрії закриті і локдаун триватиме до 18 січня. Наступного тижня уряд у Відні вирішить, чи буде повернення до занять саме з цієї дати, або це відбудеться пізніше.

За даними сайту Worldometers Австрія знаходиться на 35 місці за кількістю виявлених випадків-19. З початку карантину інфіковано 379 071 осіб, з яких 6 тис.687 випадків летальні.

Back to top button